Skip to content
Anne Mette Havaas01.04.22 10:141 min read

Sikri Holding kjøper Metria

I dag ble Oslo Børs varslet om at Sikri Holding kjøper det svenske statseide teknologiselskapet Metria. Kjøpet er et ledd i vår strategi om å bygge det ledende, nordiske økosystemet for offentlig forvaltning, eiendomsteknologi, data og analyse.

De siste årene har Sikri Gruppen utviklet seg raskt fra å være et programvarehus med produkter og tjenester til offentlig sektor, til å bli et ledende selskap også innen eiendomsteknologi, data og analyse i Norden.

Selskapet har vokst organisk og kjøpt opp en rekke selskaper, blant annet PixEdit, Augment, Sureway, Ambita, Boligmappa, Virdi, 4CastGroup med Prognosesenteret AS og Prognoscentret AB, og nå også det svenske selskapet Metria. Dette for å få inn komplementær kompetanse, som gjør at vi kan levere i større skala og levere tjenester innenfor et bredt spekter av teknologitjenester i hele Norden.

"Sammen med Metria vil Sikri danne et teknologisk kraftsenter med en sterk nordisk plattform"

- Nicolay Moulin, CEO i Sikri Holding AS

 

Nicolay Moulin

 

Nicolay Moulin, CEO i Sikri Holding AS

 

Metria leverer IT-løsninger og tjenester innen GIS, geodata, forretnings- og eiendomsinformasjon og måleteknologi til myndigheter, kommuner og bedrifter. Selskapet er en av markedslederne i Sverige innenfor disse segmentene, og leverer tjenester til en rekke store selskaper i mange ulike bransjer.

Moulin viser til at det er mange likheter mellom Sikri Holding og Metria, knyttet til produkter og tjenester de leverer, kundegruppene de retter seg mot, og kompetansemiljøene og organisasjonskulturen, som gjorde Metria til en svært interessant partner.

 

Anders Hugosson

 
Anders Hugosson, CEO i Metria  

CEO i Metria Anders Hugosson er svært fornøyd med å få inn Sikri Holding som ny eier av selskapet.

For deg som kunde vil det ikke bli noen større endringer på kort sikt. På lang sikt er målet at oppkjøpet skal legge grunnlaget for å utvikle nye tjenester og skape økte verdier våre kunder. Vi tror dette skal legge grunnlaget for å levere tjenester av høy kvalitet, som våre kunder etterspør.

Forsidebilde: Sveriges næringsminister Karl Petter Thorwaldsson og CEO i Sikri Holding Nicolay Moulin. Hentet fra https://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/sikri-holding-kjoper-metria?publisherId=17847348&releaseId=17930096

 

Investor Relations Sikri Holding AS

avatar

Anne Mette Havaas

CMO Sikri Group

RELATERTE INNLEGG