Skip to content
Anne Mette Havaas01.06.22 10:152 min read

Forenkle rekruttering av meddommere!

Denne blide gjengen med studenter ved Universitetet i Agder har i dag fullført bachelor i Informasjonssystemer med toppkarakter på sin oppgave som er utført hos oss i Sikri. 

I januar starten Elias, Maren, Andreas, Simen og Sondre med analyse og design av Elements Lekdommer 2.0. Dagens system trenger fornying og vi i Sikri utfordret studentene til å jobbe frem en prototype med bruk av moderne teknologi og med innsikt i fra våre kunder. 

– Det har vært veldig lærerikt å få jobbe i Sikri, sier Andreas.  

Studenter 2022

Elias, Sondre, Maren, Simen og Andreas etter fullført muntlig eksamen i dag, 1 juni 2022. 

Veiledet av utvikler

Marius Holen jobber som utvikler i Sikri og har veiledet studentene i sammen med Fredrik Werpen som forretningsutvikler. 

Studentene forteller om hvor nyttig det har vært å ha både utvikler og forretningsutvikler som veiledere gjennom oppgaven. I tillegg har de også fått kodeveiledning av et par andre utviklere i avdelingen i Kristiansand. 

– Vi har vært heldige med fast kontorplass på lokasjonen til Sikri her på Kjøita, sier Simen.

Han trekker det frem som noe unikt for studentene ved UiA at Sikri har tilbudt akkurat dette, og dermed gitt dem mulighet til å kunne sparre med utviklerne underveis i arbeidet. 

Innsikt i ny teknologi

– Vi valgte Sikri fordi vi visste at vi ville få mulighet til å benytte moderne teknologi, sier Simen. 

Studentene har benyttet smidig utviklingsmetodikk gjennom hele arbeidsperioden og fått kjennskap til hvordan man jobber i praksis i en DevOps virksomhet. 

– De rammeverkene vi har fått benytte er godt utbredt i verden som moderne og anerkjente, sier Elias. 

Studentene har fått omdanne teori til praksis og de forteller om en dypere kjennskap til teknologi etter dette halvåret med gjennomføring av bacheloroppgaven i Sikri.

Forenkle og fornye Lekdommer

Sikri leverer Elements Lekdommer til norske kommuner. I vårt partnerskap med UiA har vi valgt å gi studenter reelle oppgaver for å både lære hvordan vi jobber med programvareutvikling, men også for å kunne tilføre bedriften fornying gjennom unge, kloke studenter. 

– Det forrige studentprosjektet er nå realisert under navnet Elements Wizards. En enkel veileder til prosess-støttet saksbehandling for offentlige virksomheter, sier CEO Nicolay Moulin i Sikri. 

Elias, Maren, Andreas, Simen og Sondre tar seg nå en velfortjent sommerferie. Så blir det vår jobb i Sikri å ta prototypen med oss i vårt videre arbeid for å gi norske kommuner den systemstøtten de trenger i sitt samfunnsansvar med å skaffe meddommere. 

Les også: Nytenkning med bruk av unge studenter!

 

avatar

Anne Mette Havaas

CMO Sikri Group

RELATERTE INNLEGG