Skip to content
Therese Midthjell08.03.22 10:132 min read

Arne eller Anne?

Jeg er stolt mamma til 3 barn under 6 år og jeg har en hund på 6 måneder. Jeg er kvinnelig toppleder i tech-bransjen, og det stod ikke Arne på min jobbsøknad. 

På min arbeidsplass er det en høy kvinneandel i ledelsen. Det er fortsatt ikke normalen i norsk arbeidsliv. Her har vi alle et ansvar og må gjøre bevisste valg for å øke likestilling og mangfold fremover.

Kultur og endringer

Mitt liv ble helt klart annerledes når jeg fikk barn. Jeg og mannen min måtte innrette oss på en annen måte. Med gode rutiner og fokus på at ansvaret er fordelt i heimen, går hverdagen fint rundt selv om det kan mangle en vott eller ullsokk i blant. Endringer i livet møter vi alle, og som leder med små barn er det godt å kjenne på en arbeidskultur som skaper rom for denne type endringer. Det er fullt mulig å kombinere lederrollen med mammarollen.  

Teamledelse

Jeg leder kundesenteret i Sikri Gruppen. I kundesenteret jobber det mennesker i ulike aldre og med ulik bakgrunn. Jeg er opptatt av god teamledelse med ansvar til hver enkelt. Det gir meg energi å jobbe sammen med så mange dyktige fagfolk. Sammen med resten av gjengen i Sikri er vårt hovedmål å gi kundene god service og gode produkter og tjenester. 


Gevinstrealisering

Vi leverer produkter og tjenester til offentlig sektor. Både stat og kommune får hvert år økende krav til effektivisering og levering av offentlige tjenester til innbygger og næringsliv. Jeg kan ta med meg mammarollen inn i arbeidshverdagen når jeg sammen med mine kolleger jobber med tjenesteutvikling. Hva jeg forventer som innbygger i kommunen er ikke rent lite. Det er spennende å få være en del av den digitale transformasjonen gjennom de produkter og tjenester vi leverer til det offentlige. 

Nettsamfunn

Gode digitale verktøy gir meg en enklere jobbhverdag og det gir også fornøyde kunder. Når vi etablerte Sikri fikk jeg lede an i arbeidet med å finne riktig verktøy til å drive god kundeoppfølging. Vi har også utvidet læringsverktøyene vi bruker med enda bedre eLæring og spillsimuleringstrening. Vi får stadig nye digitale flater, eksempelvis et nettsamfunn som kobler kundene sammen og gir oss nødvendig innsikt i hvilke endringer som er viktigst. 

Kvinner i tech

Programvaren vi utvikler påvirkes av oss mennesker. Det kommer ikke minst til uttrykk når vi bruker automatiseringstjenester. Jeg er en stolt kvinne som jobber i tech-bransjen og jeg ønsker meg enda flere kvinner hit. Du kan gjerne hete Arne og søke deg til oss, men Anne fungerer akkurat like godt. Slik bør det være på alle arbeidsplasser.

avatar

Therese Midthjell

Direktør kundesenter

RELATERTE INNLEGG