Skip to content
Tabita Bruserud27.06.23 09:033 min read

For kjærlighet - med kjærlighet

Det er første sommermåned, varmen har kommet til Østlandet og i gatene kan vi se regnbueflagg vaie i vinden. For meg er det vanskelig å ikke smile nå. Til tross for hendelsene under Pride i fjor, gleder jeg meg til å se og oppleve en parade fylt med glitter, dans, smil og farger i år! Sammen går vi på denne dagen, side ved side, for kjærlighet - med kjærlighet.

 

Minnesmarkering

Pride startet som en minnesmarkering i 1969 etter et opprør på baren Stonewall Inn i New York. Opprøret var en reaksjon på trakassering og arrestasjoner av politiet mot det homofile klientellet. Med Kim Friele som frontfigur fulgte Norge etter med sin første markering på Universitetsplassen i Oslo i 1974. Siden det har Pride vokst betydelig, takket være den organiserte homobevegelsen og foreningen FRI.

 

Mangfold er å akseptere kjærlighet uavhengig av kjønn

- Stian

 

Holdninger

Jeg synes det er godt å tenke på hvor langt vi har kommet her i Norge. Det er andre holdninger nå enn da jeg var yngre. Vi er blitt mer inkluderende og likekjønnet parforhold er ikke ukjent lenger. At det ikke er ukjent har mye å si - tror jeg. 

For et par år siden flyttet jeg fra Oslo til Sandefjord og det er fint å se at flere flagger her også nå. Det er satt opp Pride arrangement gjennom en hel uke, som avsluttes med en parade gjennom byen. I hjembyen min Bergen heter det så fint Regnbuedagene, der feirer de enda litt tidligere i juni.

 

Mangfold gjør oss rikere!

- Mona

 

Nyansatt

Det er ikke lenge siden jeg begynte som markedsføringskonsulent hos Sikri AS. Vi har kontor i flere byer og som ny har jeg fått inntrykk av et åpent og inkluderende miljø, med mange hyggelige og forskjellige mennesker. Hvis vi derimot ser på statistikker fra arbeidslivet er det fortsatt ikke alle som har det sånn, spesielt blant binære og ikke-binære transpersoner. Både arbeidsgiver og arbeidstaker har et ansvar når det kommer til å skape et godt arbeidsmiljø, og vi må jevnlig stille oss selv spørsmålene:  

  • Er vi en inkluderende arbeidsplass?
  • Tilrettelegger vi for at alle får være dem de er?
  • Diskriminerer vi i søkeprosessen? 


Toleranse er det viktigste man kan lære sine barn.

- Anne Mette

 

Sikre fremtiden

I fjor ble Pride dramatisk avbrutt av skyting i Oslo sentrum. To personer ble drept og minst 21 skadet, så kampen for kjærlighet er ikke over. Om vi skal kunne se fremover mot en trygg fremtid, må vi stå sammen. Engasjement, inkludering og samhold må vises og gjennomføres i praksis. Stå opp for hverandre og la kjærligheten alltid vinne, som min kollega Mette så fint sier.

 

Kjærligheten vinner alltid

- Mette

 

Kollegaer

Hege Moe Tveit er daglig leder i Sikri AS, en imøtekommende og smilende dame som ikke lar stillingen komme i veien for en prat. I kantinen fortalte hun meg hvor viktig hun synes det er at vi er inkluderende både på arbeidsplassen og privat.

 

"Folk er unike og ulike - tenk så kjedelig om vi alle var likedan. Det er når mangfoldet er tilstede at de gode ideene kommer og vi kan ta sikte på en bedre fremtid!"

 

Gleden som spres og fyrverkeriet av farger som kan oppleves under Pride tas godt imot av Tveit, i juni og resten av året. 

 

IMG_1359

 

Ikke forbli ukjent!

Er du nysgjerrig og vil lære mer eller vil du bare være med på noe moro? Det arrangeres fester, teater, debatter, samtaler og mye annet. Dette er både for deg som er skeiv og for deg som ikke er det. Paraden også! I Oslo kan du få med deg paraden 1. juli. Se hele programmet her: www.oslopride.no

Vis din støtte! 

 

KEEP CALM og elsk hvem du vil!

- Phattharaphorn